perjantai 24. huhtikuuta 2015

Ruokajuttuja vähäsen


Herkullisen näköistä, eikös? Salaattia, selleriä, parsakaalia, kurkkua (suomalaista), keltaisia tomaatteja, raejuustoa, pellavansiemeniä, pari limesiivua. Lihaa/kalaa tuohon kylkiäiseksi. Tämän tyylinen on peruslounaani nykyään ja tätä pyrin pitämään yllä. Päivällisellä syön sitten tähän lisäksi pastaa tai vaihtoehtoisesti mieheni kokkaamaa ruokaa (joka yleensä on hiilaripitoista).

Etenkin parsakaali on mielestäni ihana maistuva terveyspommi: se sisältää rautaa, A-, B-, E-, C- ja K-vitamiinia, folaattia, kaliumia, kalsiumia, fosforia, ravintokuitua. Unohtamatta proteenia,  alfalinoleenihappoa (Omega-3), B2-vitamiinia ja steroleita. Käytännön esimerkkinä 100g parsakaalia (yksi pieni kukinto) sisältää vain 30 kilokaloria, mutta siitä saa jo riittävän määrän C-vitamiinia päivälle.

Sellerillä taasen on inhoajia ja rakastajia. Minä kuulun siihen välimaastoon vielä, ennen kuin makuun tottuu. Salaatin sekaan ohuiksi siivuiksi pilkottuna tai keiton seassa selleri maistuu, mutta vielä en ole oppinut suurempia määriä syömään. Kerran kokeilin kypsentää keittämällä ja voita päälle, kyllä sen irvistellen söi. Suhteemme lämpeäminen vie ehkäpä vain aikaa. Selleri kuitenkin on hyvä kuidun sekä B- ja C-vitamiinin lähde -ja minähän liputan terveellisyyden puolesta vaikka maku pistäisikin alkuun irvistelemään! Sellerillä on myös diureettinen vaikutus eli se poistaa nestettä kehosta. Kunhan alan vihersmoothieita kokeilemaan, niin eiköhän tuota selleriä kulu enemmän.




Väli- ja iltapalana syön rahkaa (ellen sorru, yleensä illalla, leipään). Olen tottunut Xtran maustamattomaan rahkaan, joka on edullista mutta mielestäni myös ihan hyvää -kun siihenkin makuun ensin tottuu. Toisten makunystyröille Xtra on liian tujua. Rahkaan sekoitan joko pakastemustaherukoita tai hedelmiä. Ripaus pellavansiemenrouhetta päälle, joskus loraus sitruunamehua. Ainiin, aivan ihana yhdistelmä rahkan seassa on mustaherukat ja verigreippi!

Eikö näytäkin aivan jäätelöltä jonka päällä on suklaahippuja? Valitettavasti sitä se ei ole, mutta herkullista se silti on. Ja kyllä olen silti satunnaisesti herkkujakin itselleni sallinut. Painopiste sanalla satunnaisesti. Kuukauden päässä häämöttää miekkosen kolmekymppiset, se railakampi versio kahdesta juhlapäivästä, ja silloin meinaan kyllä jotain maistella. Mietinnässä onkin ollut mitä, ettei iltaa tarvitsisi lähteä jatkamaan olutpöhötyksen kera. 




Skyrrin rahkat on muuten herkkua. Harvemmin niitä ostan mutta eilen bongasin Prismassa 0,35e/kpl, pitihän niitä hamstrata. Vähän herkkua töihin tauolle!


Sieltä Prisman reissulta lähdin hakemaan tämmöistä härveliä: smoothieblenderi. OBH Nordicalta löytyi silmää miellyttävä ulkonäöltään. Olin netistä lueskellut tuotearvosteluja, mutta tämän ostin sika säkissä. Tarjoustalon C3 mix & go vakuutti minut ja olisi ollut ulkonäöltäänkin hyvä, mutta sitä ei sitten meidän Robinhoodissa ollutkaan. Clas Ohlsonin 2 Go olisi ollut freessin värinen, mutta testin mukaan pullo vuotaa laukussa mukana. Tässä OBH:ssa on ainakin hyvän tuntuiset tiivisteet. Ja kätevää kun vain pyöräytät teräosan kiinni täytettyyn pulloon, ne kiinni blenderiin ja laite lähtee itsekseen päälle siinä vaiheessa kun pyöräytät pullon urilleen. Hyvin ainakin sekoittui appelsiini, banaani ja rahka, sekä jääpalatkin meni murskaksi. Väri tosiaan miellyttää siinä etten halunnut keittiöön mitään pinkkiä tai vastaavaa. Enkä myöskään vihreänkuultavaa pulloa koska epäilen, että punertava juoma ei näytä kovin hyvältä vihreän läpi. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti