perjantai 4. maaliskuuta 2016

Jauhottomia pinaattilettuja (vai pinaattimunakkaita?)


Kotitekoiset pinaattiletut GL (ilman jauhoja)

  • 2 pakastepinaattipussia (á 150g)
  • 5 kananmunaa (itse laitoin keltuaisineen kaikki)
  • 1dl ruokakermaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus pippuria
  • isompi ripaus valkosipulia
    • Sulata pinaatit mikrossa sulatusteholla pussin ohjeen mukaan tai jääkaapissa.
    • Sekoita kaikki keskenään ja paista voin/öljyn kera pannulla pikkuletuiksi.
Herkullisen hyviä puolukkahillon kanssa! Maussa puskee kyllä kananmuna vahvasti läpi kun sitä on niin paljon pitämään letut paistamisen aikana kasassa. Toki taikinaan voisi käyttää myös gluteenittomia jauhoja, mutta päätin itse tehdä ihan ilman (koska ei minulla niitä ollut). Pohdiskelin kyllä auttaisiko kaurahiutaleet asiassa mitenkään, se taitaa päästä testiin seuraavalla kerralla. Näitähän voi tehdä myös esim porkkanaraasteesta. Eikä noiden pikkulättysten paistamisessakaan kauaa mennyt vaikka niin ensin ajattelin, aika nopsaan ne paistuu kun tekee ohuita. Minulla ei ole erikseen lettupannua, joten paistoin isolla pannulla kerrallaan kolme lettua.

Taidan kyllä ottaa pinaatin ruokavalioon mukaan aktiivisemminkin. Taas yksi tapa millä korvata se ainainen liha proteiinin lähteeksi. Tosin isäntä ei näistä kovin tykännyt, sepä ei järin yllättänyt. ;) Kyllähän nämä nyt kaupan lätyt voittaa, tosin varmaan maistuvampia olisi niiden jauhojen kera vähemmällä kananmunalla.




2 kommenttia:

  1. Eikä, näin helpostiko nuo tehdään!? Söin lounasravintolassa joku aika sitten itse tehtyjä pinaattilettuja ja oli nimittäin ihan sairaan hyviä. Silloin ajattelin että pitäis kyllä itsekin kokeilla tehdä, kun ne kaupan pinaattiletut ei oikein houkuttele, mutta sehän unohtui samantien. Joten kiitos muistutuksesta, pitää nyt ehdottomasti testata! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva :) Jos muuten haluaa käyttää kananmunaa vähemmän niin toki voi tehdä vehnä-/gluteenittomien jauhojen kera. Nää nyt oli kokonaan jauhoton kokeilu. :)

      Poista